Aardappelverwerkingslijn
De gewassen en gesorteerde aardappelen komen bij de rollenschrapper terecht, die de schil van de aardappelen schrapt.
Deze geschrapte aardappelen worden vervolgens in frieten gesneden met een watermes.
De frieten komen vervolgens bij de sliver remover en de invoertriller met elektronische bandsorteerder, waar ze op dikte en eventuele rotte plekjes worden gesorteerd. Geschikt product gaat daarna door naar volgende fase, waarbij de (deels) afgekeurde frietjes ondertussen een zijspoor nemen.
Te dunne producten verdwijnen als afval, terwijl andere producten via de ontpunter – die de donkere puntjes aan de friet verwijdert – weer terugkomen bij de triller. Hier krijgen ze een tweede of wellicht derde check, totdat het resultaat voldoende is.
De koel- en uitloopschroef zorgen ervoor dat het product gekoeld richting de weger/verpakker gaat. De kern van het frietje is dan 4°C, waardoor de uiteindelijke koeling de friet slechts op de juiste temperatuur hoeft te houden.